Lancering informatiewebsite NIS2

We leven in een tijd waarin digitale veiligheid en de veerkracht van onze netwerken en informatiesystemen van cruciaal belang zijn. De Europese Unie heeft dit erkend door de NIS2, de herziene Richtlijn voor de Beveiliging van Netwerk- en Informatiesystemen, te introduceren. Deze richtlijn heeft tot doel cybersecurity te versterken en ervoor te zorgen dat essentiële diensten en kritieke infrastructuur veerkrachtig blijven.

Bij RiskNow begrijpen we de uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd bij het naleven van de NIS2. Daarom zijn we verheugd om onze nieuwe NIS2 Informatiewebsite aan te kondigen. Deze website is ontworpen om organisaties te informeren over de NIS2.

Klik hier om de NIS2 informatiewebsite te bezoeken (Engelstalig)

Wat is de NIS2 en waarom is het belangrijk?

De NIS2 is een wetgeving die van toepassing is op organisaties die essentiële diensten verlenen of actief zijn binnen kritieke infrastructuursectoren. Het doel ervan is om ervoor te zorgen dat deze organisaties voldoende maatregelen nemen om cybersecurityrisico’s te beheersen en incidenten effectief aan te pakken. Het naleven van de NIS2 is essentieel om de continuïteit van diensten te waarborgen en de veiligheid van zowel de organisatie als haar klanten te beschermen.

Wanneer moeten organisaties aan de NIS2 voldoen?

Lidstaten van de Europese Unie (EU) hebben tot september 2024 de tijd om de nieuwe ‘Network and Information Security’-richtlijn – NIS2 – te implementeren.

Hoe helpt RiskNow om te voldoen aan de NIS2?

RiskNow levert een Governance, Risk- en Compliance SaaS-oplossing waarmee alle belangrijke stappen die relevant zijn voor NIS2 kunnen worden vastgelegd, zoals bijvoorbeeld een risicoanalyse, beheersmaatregelen en resultaten van interne controles. In een overzichtelijk dashboard en in een rapportages ziet u in een oogopslag de status, waar u afwijkt en waar taken openstaan.

Interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2101581 , info@risknow.com of laat uw gegevens achter.