Lancering informatiewebsite EU Artificial Intelligence Act

Bedrijven hebben te maken met steeds nieuwe en veranderende wet- en regelgeving. Om bedrijven daarmee te ondersteunen hebben we we een nieuwe informatieve website gelanceerd die volledig is gewijd aan de Europese Unie Artificial Intelligence Act (EU AI Act). 

 

Deze nieuwe EU AI-wet wordt binnenkort van kracht en is van toepassing op de ontwikkeling, implementatie en het gebruik van AI-systemen in de Europese Unie. Het stelt eisen aan zowel de aanbieders als de gebruikers van AI-systemen, ongeacht waar ze gevestigd zijn, als hun AI-systemen worden gebruikt binnen de EU. De regulering is van toepassing op een breed scala aan AI-systemen, zowel op software gebaseerde als op hardware gebaseerde systemen. De AI-systemen die onder de regulering vallen, zijn verdeeld in twee categorieën: AI-systemen met een hoog risico en AI-systemen zonder hoog risico.

 

De website bevat onder meer het volgende:

  • Nieuws en updates: We houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en updates met betrekking tot de EU AI Act. We volgen de regelgevende instanties en delen belangrijke inzichten om u op de hoogte te houden van de meest recente vereisten.

  • Volledige wettekst: Onze website bevat de volledige tekst van de EU AI Act, zodat u direct toegang heeft tot alle relevante informatie. U kunt gemakkelijk door de verschillende secties bladeren en inzicht krijgen in de specifieke vereisten die op uw bedrijf van toepassing zijn.
  • Veelgestelde vragen: We weten dat de EU AI Act behoorlijk complex kan zijn, daarom hebben we een sectie met veelgestelde vragen (FAQ) toegevoegd. Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen en verduidelijkingen over specifieke aspecten van de regelgeving.

 

We hebben ons best gedaan om de website gebruiksvriendelijk te maken, zodat u gemakkelijk de benodigde informatie kunt vinden.

 Klik hier om de website over de EU AI Act te bezoeken

 

Interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2101581 , info@risknow.com of laat uw gegevens achter.